Wat zijn de voordelen van een BV oprichten?

Je twijfelt nog: een eenmanszaak of een BV, maar dat je je eigen bedrijf gaat beginnen, is zeker!

Waarom kies je voor een BV?

Bij de start van je onderneming komen er ook verantwoordelijkheden en risico's om de hoek kijken. Hier wil je natuurlijk zo goed en verstandig mogelijk mee omgaan.

Kies je voor een BV, dan zijn er een aantal voordelen. Enkele voorbeelden:

Beperkte aansprakelijkheid bij een BV

In elk bedrijf gaat het wel eens even niet goed. Vaak trekt dat wel weer bij en kun je gewoon weer door met ondernemen. Maar soms gaat door bepaalde omstandigheden het bedrijf failliet of dreigt het failliet te gaan. Dan is het voor jou als ondernemer extra zuur als de bank ook nog beslag kan leggen op jouw privé eigendommen. Als je een BV hebt, gebeurt dit niet, behalve als de bestuurder ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Dan is de BV aansprakelijk en kan failliet gaan, maar van jouw privé spullen blijven ze af.

Belastingvoordelen

Behalve dat een BV aansprakelijkheidsvoordelen heeft, kan een BV ook profiteren van belastingvoordelen. Als je een eenmanszaak hebt, betaal je inkomstenbelasting over je winst. Dit kan oplopen tot (op dit moment) ± 52%. Over de winst die je in een BV haalt, betaal je (op dit moment) 15% of 25% vennootschapsbelasting, afhankelijk van de hoogte van de winst. Bovendien kun je financiële risico's verdelen over meerdere BV's via een holding.

Risicospreiding via holding structuur

Je kunt meerdere BV's onderbrengen in een holdingstructuur. Als één van jouw BV's dan failliet gaat, voorkom je dat al jouw bedrijven failliet gaan.

Imago verbetering en meer vertrouwen

Een BV maakt een professionele indruk. Een BV moet je in Nederland laten oprichten bij een notaris. De notaris heeft de plicht om de BV te onderzoeken als hij van mening is dat er iets niet klopt. Ook moet je aan een aantal eisen voldoen, voordat de BV opgericht kan worden. Daarnaast moet de BV de administratie goed op orde hebben en moet de jaarrekening elk jaar gepubliceerd worden bij de Kamer Van Koophandel. Allemaal vereisten waaruit blijkt dat het een serieuze onderneming is.

Betere groeimogelijkheden

Als je een BV hebt, is het redelijk eenvoudig om nieuw kapitaal aan te trekken door aandelen uit te geven. Voor mogelijke investeerders is het dan aantrekkelijk om via aandelen te investeren in jouw BV. Omdat aandeelhouders in beginsel alleen aansprakelijk zijn voor het bedrag dat zij investeren, loopt een aandeelhouder maar een beperkt risico en is hij eerder bereid om geld in jouw onderneming te steken.

Voordelen online oprichten BV bij Notaris Bas

Als jouw BV aan een aantal voorwaarden voldoet, dan is mijn werkwijze heel eenvoudig. Je vraagt een offerte aan,, vult het vragenformulier in en stuurt deze per e-mail terug. Ik ga voor je aan de slag, stuur de ontwerpakte naar je toe en maak een afspraak met je voor het tekenen van de akte op kantoor. Omdat je maar één keer langs kantoor komt en bijna alles digitaal wordt geregeld, kan ik snel, goed en voordelig jouw online een BV oprichten. Simpel toch?

Meer blogberichten

Waarom Notaris Bas

  • Scherpe prijzen
  • Expertise van Abma Schreurs Notarissen
  • Makkelijk en snel
  • Duidelijk werkplan en heldere tariefopbouw
  • We zitten op meerdere plekken in Noord-Holland
Bas met handen over elkaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over onze diensten of werkwijze.
De meeste vragen beantwoord ik op onze veel-gestelde-vragen pagina.

Inloggen Mijn Dossier