Wanneer heb ik een hypotheekakte nodig?

Gratis brochure


Je kunt om verschillende redenen een hypotheekakte nodig hebben:

Voor de aankoop van een huis

Een huis kopen is een leuke, maar ook dure aangelegenheid. Het is logisch dat je niet zoveel geld op de bank hebt staan. Je kunt voor de aankoop van je huis bij de bank geld lenen. De bank vraagt hiervoor een onderpand: je huis. Bij de bank kun je vragen hoeveel geld je kunt lenen en een hypotheek regelen. Bij de notaris teken je de hypotheekakte en de notaris zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij het Kadaster.

Een lagere rente

Op dit moment is de hypotheekrente heel laag. Als jij een hypotheek hebt afgesloten met een hogere hypotheekrente, kan het financieel aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten naar een andere bank, zodat je een lagere rente betaalt. Let wel even op: de bank kan eisen dat je een boete moet betalen. Bekijk dan even of het (op lange termijn) voordeliger is om je hypotheek over te sluiten.

Verbouwing

Als je huis wel een update kan gebruiken, of je wilt een aanbouw aan je huis omdat je meer ruimte wilt, dan kost dat vaak behoorlijk veel geld. Geld dat je misschien niet op je bankrekening hebt staan. Als je dan toch wilt verbouwen, bijvoorbeeld door de komst van een kind, dan kun je daar geld voor lenen bij de bank.

Meer blogberichten

Download brochure

Waarom Notaris Bas

  • Scherpe prijzen
  • Expertise van Abma Schreurs Notarissen
  • Makkelijk en snel
  • Duidelijk werkplan en heldere tariefopbouw
  • We zitten op meerdere plekken in Noord-Holland
Bas met handen over elkaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over onze diensten of werkwijze.
De meeste vragen beantwoord ik op onze veel-gestelde-vragen pagina.

Inloggen Mijn Dossier