Wanneer overstappen naar BV? | Notaris BAS

Gratis brochureDe meeste ondernemers kiezen bij het oprichten van een bedrijf in eerste instantie voor een eenmanszaak. Deze keuze ligt voor de hand omdat het snel, makkelijk en goedkoop is. Toch is een eenmanszaak niet altijd de beste vorm om je onderneming in te drijven. Vooral niet wanneer de onderneming begint te groeien en de omzet stijgt. Op een bepaald punt is het namelijk vaak interessanter om over te stappen naar een BV. In deze blog leggen wij je uit wanneer je het best kunt overstappen naar een BV.

Meer risico’s wanneer de onderneming groeit

Als ondernemer heb je altijd te maken met risico’s. Als eigenaar van een eenmanszaak, ben je persoonlijk/privé aansprakelijk voor deze risico’s, ook voor de schulden. Wanneer jouw onderneming klein is, dan zijn deze risico’s nog wel te overzien. Maar als jouw onderneming groeit, dan zullen de risico’s (veel) groter worden. Als er dan iets fout gaat, bestaat er een kans dat je bijvoorbeeld uit jouw woning wordt gezet op het moment dat je de schulden niet kunt betalen.

Bij een BV zit dit anders in elkaar. Een BV (besloten vennootschap) is namelijk een rechtspersoon en dit houdt in dat je een beperkte aansprakelijkheid hebt. Je bent dan in beginsel niet aansprakelijk met je privévermogen bij schulden. Ongeacht de schulden van je onderneming, kun je dus toch in jouw woning blijven wonen.

Wanneer kun je het best overstappen naar een BV?

- als je jouw aansprakelijkheid wilt verleggen van privé naar BV

- bij hogere winsten is een BV fiscaal voordeliger (omslagpunt ligt bij een jaaromzet van € 100.000,00 - € 150.0000,00)

- imago; een BV heeft een wat professionelere uitstraling, een eenmanszaak wekt de indruk een klein, informeel bedrijf te zijn

- een BV structuur maakt het eenvoudiger investeerders aan te trekken

Hoe is een BV opgebouwd?

Het vermogen van een besloten vennootschap bestaat uit aandelen. Een investeerder kan een deel van deze aandelen (of allemaal) verkrijgen in ruil voor een vergoeding. Deze vergoeding wordt onderling vastgesteld. Een eenmanszaak bestaat echter niet uit aandelen. Dit is de reden dat een BV veel beter is voor het aantrekken van externe financieringen of leningen.

Wil je overstappen naar een online BV?

Ben je overtuigd van de voordelen om over te stappen en wil je een online bv oprichten? Dit is een verstandige keuze! Notaris Bas helpt je daar snel en voordelig mee verder! Neem vrijblijvend eens contact met mij op om alle voorwaarden even door te nemen.

Meer blogberichten

Download brochure

Waarom Notaris Bas

  • Scherpe prijzen
  • Expertise van Abma Schreurs Notarissen
  • Makkelijk en snel
  • Duidelijk werkplan en heldere tariefopbouw
  • We zitten op meerdere plekken in Noord-Holland
Bas met handen over elkaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over onze diensten of werkwijze.
De meeste vragen beantwoord ik op onze veel-gestelde-vragen pagina.

Inloggen Mijn Dossier