Heb je je droomhuis gekocht? Of juist net je huis verkocht? Gaaf! Een ding is zeker: het huis moet officieel op naam van de koper komen te staan. Notaris Bas zet dat formele puntje graag voor je op de i. Deskundig, snel en voordelig!

€ 535 *

Bij de koop of verkoop van een huis moet je in Nederland altijd naar de notaris. Dat staat zo in de wet. In een leveringsakte komt het huis op naam van de koper - de notaris checkt of de koper aan alle voorwaarden heeft voldaan. Ook zorgt de notaris voor een goede financiële afwikkeling van de verkoop en hij schrijft de leveringsakte in bij het kadaster. De koper krijgt dan een officieel bewijs dat het huis van hem is. Soms stelt de notaris vooraf ook de koopovereenkomst op, maar dat hoeft niet.

Een leveringsakte opstellen is in de meeste gevallen geen ingewikkelde kwestie. Met een standaardakte zit je vaak al goed. Dan ga je dus naar Notaris Bas. Zodat het wel perfect geregeld is, zonder dat je tegen torenhoge kosten aanloopt. Kopers kiezen meestal de notaris - zij betalen namelijk ook de notariskosten (k.k. in zo'n advertentie staat voor kosten koper).

Heel af en toe volstaat de standaard werkwijze of de basis leveringsakte niet. Dan kan Bas je soms toch helpen met meerwerk. Maar in enkele gevallen zal hij je moeten verwijzen naar Abma Schreurs Notarissen voor een scherpe offerte op maat. Notaris Bas kan dit niet altijd bij aanvang 100% beoordelen. In elk geval is het volgende voor Notaris Bas een must:

 • Het gaat om een bestaande woning of een bestaand appartement dus niet om nieuwbouw of een lidmaatschapsrecht
 • De verkoper is particulier en staat niet onder bewind, onder curatele of is failliet
 • Indien (een van) de verkopende partij(en) is overleden, dan is er een (ingeschreven) verklaring van erfrecht beschikbaar
 • Er wordt niet verkocht door de geldverstrekker
 • Verkoper en koper in Nederland wonen, Nederlands spreken en minimaal 18 jaar zijn
 • Er hoeven geen nieuwe erfdienstbaarheden te worden gevestigd
 • Er is een makelaar betrokken die zorgt voor het (voorlopig) koopcontract
 • Is er geen makelaar betrokken bij de (ver)koop van uw huis? Klik hier voor meer informatie.


* Dit tarief is een vanaf-prijs inclusief 21% btw voor een basis leveringsakte. Misschien is meerwerk noodzakelijk.
Per 1 augustus 2018 berekent de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie per getekende akte een verplichte bijdrage van € 9,95 (inclusief BTW) bij de notaris ten behoeve van het kwaliteitsfonds. Het kwaliteitsfonds is onder meer nodig ter dekking van de kosten voor het toezicht op de notariële beroepsgroep.Levering en hypotheek

Kan ik je helpen met de leveringsakte én de hypotheekakte? Dat scheelt jou en mij extra werk. En dus verreken ik dat voordeel met je in een superscherp combitarief. Want een huis kopen kost heel wat! Dat snap ik.

Ook voor de hypotheekakte geldt: als het geen bijzondere situatie is, ben je bij Notaris Bas goed, snel en voordelig uit. Zie hiervoor de dienstenpagina Hypotheekakte.


Bekijk de combi akte

Waarom Notaris Bas

 • Scherpe prijzen
 • Expertise van Abma Schreurs Notarissen
 • Makkelijk en snel
 • Duidelijk werkplan en heldere tariefopbouw
 • We zitten op meerdere plekken in Noord-Holland
Bas met handen over elkaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over onze diensten of werkwijze.
De meeste vragen beantwoord ik op onze veel-gestelde-vragen pagina.

Doe een offerteaanvraag

Vul het formulier in om een offerteaanvraag in te dienen. Notaris Bas gaat er direct mee aan de slag en komt per mail bij je terug. Je zit nog nergens aan vast.


Adres van de woning die wordt geleverd of waarop hypotheek wordt gevestigd

Toelichting offerte aanvraag
Inloggen Mijn Dossier