Samenlevingscontract

Samenlevingscontract online laten opstellen? Wat komt erin? En wat kost het? Wij leggen het aan je uit. Vraag ook vrijblijvend een offerte aan.
Gratis brochure


Vraag offerte aan

€ 405 *

Samenlevingscontract online afsluiten, omdat je gaat samen wonen? Gefeliciteerd! Je gaat samenwonen! Een nieuwe stap in je leven, en nog een leuke ook. Wel goed om dat ook zo te houden - en dus om ook samen afspraken te maken. Ben jij niet getrouwd en heb je ook geen geregistreerd partnerschap, dan is een samenlevingscontract een slimme zet. En daar helpt Notaris Bas je graag bij.

Wat is een samenlevingscontract?

In een samenlevingscontract maak je samen duidelijke afspraken over de verdeling van de woonlasten. Ook kun je daarin vastleggen dat je partner recht heeft op alles wat van jullie samen is als één van de 2 komt te overlijden. Met het contract zorg je ervoor dat je partner recht krijgt op een eventueel partnerpensioen, en je wordt elkaars fiscaal partner - financieel gezien heel handig! En, last but not least, je regelt ook wat er gebeurt als jullie toch uit elkaar gaan.

Een samenlevingscontract laten opstellen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Bijna altijd is een basiscontract voldoende om de zaken juridisch goed te regelen. En die afspraken zet Notaris Bas graag voor je op papier! Natuurlijk doe ik dat deskundig, snel en voordelig.

Wat kost een online samenlevingscontract?

Een online samenlevingscontract kost bij Notaris BAS €405,-.

* Dit tarief is een vanaf-prijs inclusief 21% btw voor een basissamenlevingscontract. Misschien is meerwerk noodzakelijk - dat vertellen we je dan.

Per 1 augustus 2018 berekent de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie per getekende akte een verplichte bijdrage van € 9,95 (inclusief BTW) bij de notaris ten behoeve van het kwaliteitsfonds. Het kwaliteitsfonds is onder meer nodig ter dekking van de kosten voor het toezicht op de notariële beroepsgroep.

Voorwaarden samenlevingscontract

  • Jullie zijn allebei ouder dan 18 jaar.
  • Jullie hebben allebei de Nederlandse nationaliteit en spreken ook goed Nederlands.
  • Jullie hebben geen kinderen.

Verder geldt:

  • Als jullie een eigen woning hebben, zijn jullie daar allebei voor 50% eigenaar van.

Gaat dit niet helemaal op voor jullie situatie? Of wil je bijzondere afspraken maken buiten de basisakte om? Dan kan, afhankelijk van jullie wensen en tegen een meerwerkprijs, de akte van Bas op maat voor jullie worden gemaakt. Als jullie wensen niet binnen Bas passen, dan kun je natuurlijk terecht bij Abma Schreurs Notarissen voor een scherpe offerte op maat. Klik hier voor de website.

Voorbeeld samenlevingscontract

Wil je graag weten hoe een online samenlevingscontract eruit ziet? Klik dan op onderstaande link voor een voorbeeld van een notarieel samenlevingscontract

BAS - Standaard samenlevingscontract (AfschriftDigitaal) (1).pd

Wat moet ik regelen?

Wanneer je kiest voor een samenlevingscontract moet er altijd het een en ander van tevoren worden geregeld. Met deze checklist zorgt u er voor dat alles in orde is.

Is een samenlevingscontract hetzelfde als een geregistreerd partnerschap?

Nee, bij een geregistreerd partnerschap zijn er een aantal verschillen met betrekking tot de woning, jullie bezittingen en schulden, eventuele kinderen, erven en scheiden. Als jullie bijvoorbeeld samen gaan wonen in een huurwoning met een samenlevingscontract, zijn jullie niet automatisch allebei huurder. Met een geregistreerd partnerschap zijn jullie dit wel. Jullie kunnen in een samenlevingsovereenkomst niet elkaar tot erfgenaam benoemen, bij een geregistreerd partnerschap zijn jullie volgens de wet elkaars erfgenamen.

Is een samenlevingscontract hetzelfde als een huwelijk?

Nee, bij een huwelijk zijn er een aantal verschillen met betrekking tot de woning, jullie bezittingen en schulden, eventuele kinderen, erven en scheiden. Als jullie bijvoorbeeld kinderen hebben, dan zijn jullie bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap allebei juridisch ouder en hebben jullie samen het ouderlijk gezag over jullie kinderen. Bij een samenlevingsovereenkomst, is alleen de moeder juridisch ouder. De vader moet het kind dan nog bij de gemeente erkennen.

Samenlevingscontract online regelen?

Een samenlevingscontract online regelen? Notaris Bas helpt je hierbij! Het voordeel van een samenlevingscontract afsluiten online is dat het veel tijd en bijkomende kosten scheelt. Je regelt alles digitaal en komt maar een keer langs voor het tekenen van de akte.

Doe een offerteaanvraag

Samenlevingscontract
Hebben jullie kinderen? Ja Nee
Heeft een van jullie, of hebben jullie beiden kinderen uit een eerdere relatie? Ja Nee
Hebben jullie privé-eigendommen die bij overlijden aan de partner moeten toekomen? Bijvoorbeeld een spaarrekening op eigen naam. Ja Nee

Waarom Notaris Bas

  • Scherpe prijzen
  • Expertise van Abma Schreurs Notarissen
  • Makkelijk en snel
  • Duidelijk werkplan en heldere tariefopbouw
  • We zitten op meerdere plekken in Noord-Holland
Bas met handen over elkaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over onze diensten of werkwijze.
De meeste vragen beantwoord ik op onze veel-gestelde-vragen pagina.

Inloggen Mijn Dossier