Gratis brochure


Gaan jullie samenwonen? Gefeliciteerd! Maar zorg ervoor dat je het gelijk goed doet. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij leggen het uit!

Een samenlevingscontract

Wanneer je in Nederland gaat samenwonen, zijn er bepaalde dingen niet zomaar geregeld. Hiervoor heb je ten minste een samenlevingscontract nodig. In dit contract regel je in feite hoe je samen gaat wonen. Hoe worden de kosten verdeeld en hoe worden spullen juist wel of niet verdeeld? In dit contract kun je ook een aantal zaken regelen, wanneer één van de twee komt te overlijden. Natuurlijk is het niet fijn om hier over na te denken, maar het is wel belangrijk om goed geregeld te hebben. Je kunt een verblijvingsbeding laten opnemen. Hierin staat dat jullie gezamenlijke bezittingen na het overlijden van een van jullie toekomen aan de ander. Het geldt alleen voor bezittingen waar jullie samen eigenaar van zijn, zoals de woning die op beider naam staat. Zo zorg je ervoor dat de overgebleven partner in de woning mag blijven wonen, nadat de ander komt te overlijden.

Een testament

Zorg er ook voor dat je een testament opstelt. Indien je komt te overlijden, en je hebt van tevoren niks geregeld, gaan al jouw persoonlijke bezittingen dus naar je directe familie. Maak dus naast je samenlevingscontract ook direct een testament op. Zonder een testament zijn je ouders, broer en zussen dus eigenaar van jouw bezittingen.

Bekijk onze diensten

Download brochure

Waarom Notaris Bas

  • Scherpe prijzen
  • Expertise van Abma Schreurs Notarissen
  • Makkelijk en snel
  • Duidelijk werkplan en heldere tariefopbouw
  • We zitten op meerdere plekken in Noord-Holland
Bas met handen over elkaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over onze diensten of werkwijze.
De meeste vragen beantwoord ik op onze veel-gestelde-vragen pagina.

Inloggen Mijn Dossier